Harjoittelumme Kiertotalous 2.0:ssa

24.08.2021

Meidän kesäharjoittelumme alkoi yhteisellä Teams-kokouksella, jossa pääsimme esittelemään ja tutustumaan toisiimme.  Alkuviikkojen aikana meidät jaettiin eri ryhmiin/tehtäviin. Meidän aiheeksemme annettiin biokaasun kiertotalouden liiketoimintamalleihin tutustuminen ja selvittäminen.

Aiheemme on ollut meille molemmille mielenkiintoinen. Alkuviikot olivat aluksi vähän sekavia, sillä oli paljon muistettavaa ja tehtävää, mutta lopulta viikon töihin syntyi rutiini. Työhömme on kuulunut erilaisia monipuolisia tehtäviä. Kesän aikana olemme päässeet esimerkiksi haastattelemaan, tekemään/suunnittelemaan kyselyjä ja pitämään Teams-kokouksia. Töitä on ollut laidasta laitaan.

Biokaasun kiertotalous oli meille molemmille uusi aihe. Harjoittelumme aikana olemme oppineet aiheesta ja biokaasun tuotannosta ja siihen liittyvistä mahdollisuuksista enemmän. Ensisilmäyksellä aihe tuntui todella haastavalta, mutta aihetta tutkimalla ja selkeän aikataulun tekemisellä aiheen ja tehtävä avautui meille paremmin.

Nyt harjoittelua on jäljellä enää muutama viikko, ja loppuajan työtehtävät ovat selkeät. Pääprojektimme työtehtävät haukkaavat viimeisistä työpäivistä isot palat, mutta on palkitsevaa päästä kokoamaan tiedot tehdystä työstä. Loppuraporttia kirjoitellessa näkee itsekin vasta oikeastaan mitä kaikkea on tullut kesän aikana tehtyä. On myös kiva, että nyt tietää jo konkreettisesti, mitä työpäivät sisältävät, kun alkukesästä siinä oli vielä vähän hakemista.

On myös hauska nähdä vielä muutaman kerran toisia harjoittelijoita sekä assareita virkistysiltojen merkeissä. Etätyössä on omat hyvät puolensa, mutta on ollut todella virkistävää myös nähdä muutaman kerran livenäkin. Tähän mennessä on ollut muutama virkistysilta, joista toisella menimme Ruissaloon vesibussilla. Muutaman kerran olemme myös päässeet näkemään projektien merkeissä työkavereita. On hauska nähdä tyypit myös Teams-kuvien takaa.

Matka Ruissaloon. Kuva: Maiju Jokinen

Viimeiset viikot ovat varmasti palkitsevimpia, kun saamme palautteet kesän ajalta. Toki myös projektin päättäminen palkitsee, kun saa valmiiksi pitkään tehdyn työn. Harjoittelu on opettanut monia tärkeitä työelämän taitoja ja kesästä on varmasti hyötyä myös vielä opinnoissa. On ollut hauskaa myös tutustua eri vuosikurssien opiskelijoihin ja oppia erilaisia työskentelytapoja. Olemme molemmat todella tyytyväisiä päätökseemme hakea tänne harjoitteluun.

Heidi Ilmasti ja Maiju Jokinen