Harjoitteluni Kiertotalous 2.0:ssa

16.05.2022
Kuva: Heidi Ilmasti

Toinen ammattiharjoitteluni oli Kiertotalous 2.0 -oppimisympäristössä Kiertotalouden liiketoimintamallit -tutkimusryhmässä. Harjoittelu alkoi ensimmäisellä kuukausipalaverilla missä käytiin alkavan kevään projektit läpi ja valittiin missä projektissa kukakin harjoittelija haluaa olla osallisena. Minä pääsin mukaan BioPlastics Europe hankkeeseen ja MitViDi-hankkeeseen. Hankkeissa päästiin nopeasti touhun ja tekemisen äärelle.

BioPlastics Europe hankkeessa olin osana viestintätiimiä. Me harjoittelijat teimme hankkeen Instagram-tilin postauksia kaksi kertaa viikossa. Toinen tilipäivitys oli yleensä feed-postaus ja toinen oli story-postaus. Keksimme aiheita joka viikolle. Hankkeessa oli aluksi paljon muistettavaa. Aikataulussa pysymisen rytmiin pääseminen vei hetken aikaa, mutta lopulta toimet ja tehtävät tuli tutuiksi! MitVidi-hankkeessa pääsin tekemään kartoitustyötä. Tarkoituksena oli tutkia erilaisia lähteitä, etsiä tietoa ja kirjata nämä löydetyt tiedot ylös.

Tässä tutkimusryhmässä olen päässyt näkemään tarkemmin, miten erilaisia projekteja ja hankkeita tehdään ja viedään eteenpäin. Työskennellessäni MitViDi-hankkeessa pääsin näkemään, miten laajamittaista yhteistyötä tehdään eri alojen ammattilaisten ja toimijoiden kanssa. Oli kiinnostavaa myös tutustua kartoitustyöprosessiin tämän projektin kautta.

Nyt harjoitteluni on tullut päätökseen ja voin hyvillä mielin sanoa, että harjoitteluni on ollut yhtä hauska ja mukava kuin viime vuoden kesällä. Välillä oli toki vaikeaa yrittää esimerkiksi aikatauluttaa sitä omaa työn tekemistä kahden eri hankkeen ja kurssien kanssa, mutta vähitellen asiat järjestyivät. Opin paljon uutta ja pääsin tutustumaan erilaisiin projekteihin ja projektitöihin. Kiertotalous 2.0 -oppimisympäristön kautta pääsin tutustumaan kiertotalouteen ja näkemään minkälaista työtä se käytännössä on. Kevääni on ollut harjoittelun kannalta opettavainen ja täynnä hauskoja hetkiä. Uskon, että saaduista opetuksista on hyötyä myös työmaailmassa!

 

Heidi Ilmasti
Energia- ja ympäristötekniikan opiskelija, Turun ammattikorkeakoulu