Opinnäytetyöaihe: ympäristö- ja talousvaikutusten tarkastelu valmistavan teollisuuden yritykselle

04.09.2024

 

Halutako kehittyä yritysten toiminnan taloudellisten ja ympäristöllisten vaikutusten asiantuntijaksi? Oletko ehkä opinnoissasi perehtynyt alustavasti asiaan, mutta haluat vielä käytännön kokemusta ja hioa osaamistasi? Kiertotalouden liiketoimintamallit -tutkimusryhmän Next Level -hankkeessa on tarjolla opinnäytetyöaihe, joka liittyy ympäristö- ja talousvaikutusten tarkasteluun Salofa Oy:lle.

Opinnäytetyön tarkoituksena on selvittää, millaisia positiivisia taloudellisia ja ympäristöllisiä vaikutuksia on yrityksen siirtäessä tuotantoaan lähialueelle. Mahdollisia tutkimusmenetelmiä ovat asiantuntijahaastattelut sekä kirjallisuuskatsaus. Tuloksena syntyy vaikutusanalyysi, jossa on tarkasteltu ja vertailtu annettavia prosesseja ympäristöllisistä ja taloudellisista näkökulmista.

Toimeksiannon tulee olla valmis viimeistään 2/2025. Opiskelija sitoutuu esittelemään työn tulokset tammi-helmikuussa 2025, mutta viimeistelee toimeksiannon opinnäytetyöksi oman aikataulunsa mukaisesti.

Mikäli kiinnostuit aiheesta, lähetä meille 15.9.2024 mennessä vapaamuotoinen hakemus osoitteeseen: kiertotalouslabra@turkuamk.fi. Laita otsikoksi ”Vaikutusanalyysi”.

Kiinnostuneet haastatellaan esim. Teamsin välityksellä erikseen sovittavana ajankohtana. Opinnäytetyö on palkaton.

Opinnäytetyö toteutetaan osana Turun ammattikorkeakoulun Kiertotalouden liiketoimintamallit -tutkimusryhmän Euroopan unionin osarahoittamaa Next Level – Nokka kohti muutosjoustavaa ja kestävää kasvua -hanketta. Mukana hankkeessa ovat myös Ukipolis, Yrityssalo ja Turunmaa.

Lisätietoja antaa:

Marketta Virta
marketta.virta@turkuamk.fi
Turun ammattikorkeakoulu