Kiertotalous 2.0

Projektioppimisympäristö (POY) on yksi Turun ammattikorkeakoulun toimintatavoista. Toiminta pohjautuu innovaatiopedagogiikkaan.

POY:ssä toiminta perustuu ongelmalähtöiseen projektityöskentelyyn. Projektit liittyvät kiertotalouteen ja niiden toimeksiantajina toimivat yritykset ja TKI-hankkeet.

Kiertotalous 2.0 on Turun ammattikorkeakoulun Kiertotalouden liiketoimintamallit -tutkimusryhmän vetämä POY. Se toimii opiskelijoista muodostettuna tiiminä, jota ohjaavat tutkimusryhmän asiantuntijat sekä opiskelijatoimitusjohtaja. Opiskelijat rekrytoidaan yleensä tiimiin pidemmäksi aikaa, toisinaan opiskelijat toteuttavat yksittäisiä projekteja. Kukin opiskelija saa oman osaamisensa ja ammatillisen kiinnostuksensa suuntaisia tehtäviä, joita tehdään sekä itsenäisesti että ryhmissä. Opiskelijat myös tapaavat säännöllisesti palavereissa. Kiertotalous 2.0:ssa työskentelee myös kansainvälisiä opiskelijoita.

Julkaisuja aiheesta:

Kiertotalous 2.0:n avajaiset
Kiertotalous 2.0:n avajaiset

Miksi Kiertotalous 2.0?

Kiertotalous 2.0 viittaa uuteen kansaiväliseen kiertotalouden konseptiin, joka huomioi luonnollisten ja teknisten  resurssien kiertojen lisäksi sosiaalisen oikeudenmukaisuuden. Kyseisen ajattelumallin mukaan kiertotalous toimii vasta, kun ekologisten ja taloudellisten näkökulmien rinnalle nostetaan sosiaalinen kestävyys. Materiaalisten resurssien kierron lisäksi kiertotalous 2.0 pyrkii toisin sanoen ihmisresurssien tehokkaaseen kiertoon.

Lue lisää kiertotalous 2.0 -konseptista.

Kaipaatko lisää tietoa kiertotaloudesta? Olemme koonneet tänne kattavan listan mielenkiintoisista julkaisuista ja artikkeleista. Hyviä lukuhetkiä!

Keitä me olemme?

Kiertotalous 2.0:n taustalla on opiskelijoiden lisäksi osaava ja monipuolinen tiimi, joka mahdollistaa Kiertotalous 2.0:n toiminnan. Tiimi koostuu Turun ammattikorkeakoulun Kiertotalouden liiketoimintamallit -tutkimusryhmän asiantuntijoista.

alt=""

Kysyttävää? Lähetä meille sähköpostia (etunimi.sukunimi@turkuamk.fi).

 

Piia Nurmi (tutkimusryhmän vetäjä)

Annika Holmbom

Maarit Jaakola

Mitja Hokkanen

Inka Mäkiö

Marketta Virta

Jenni Suominen

Sonja Lankiniemi

Noora Salmela

Milla Popova

Eerika Heinonen

Erika Reiman

Henna Knuutila (työvapaalla v. 2021–22)

Yhteystiedot & hankkeemme

 

Kiertotalous 2.0 sijaitsee Turun ammattikorkeakoulun Lemminkäisenkadun kampuksella osoitteessa Lemminkäisenkatu 30, Turku. Löydät meidät ensimmäisestä kerroksesta huoneesta A160.

Voit laittaa meille viestiä osoitteeseen kiertotalous2.0@turkuamk.fi.

Hankkeistamme voit lukea lisää täällä.